Проєкт рішення КСУ – абсолютне порушення будь-яких норм та правил. Це повідомив очільник Держгеокадастру Роман Лещенко в ефірі 24 каналу.

До теми Що треба для запуску ринку землі: глава Держгеокадастру назвав 3 основні кроки

Суперечливі трактування

За його словами, у проєкті є значна кількість суперечливих трактувань, які абсолютно не відповідають чинній редакції Конституції України.

Ми вважаємо, що це провокація. Оприлюднення проєкту рішення окремим суддею КСУ – це порушення всіх принципів судового розгляду такої категорії справи. Найголовніше – це своєрідна спроба маніпуляції в земельній реформі,
– зазначив Лещенко.

Порушення у рішенні проєкту

Він ствердив, що чинний суддя КСУ, ексдепутат, який представляв політичну партію "Батьківщина" оприлюднив проєкт рішення до моменту розгляду питання.

"Те, що зазначено в цьому проєкті на 50 сторінок суперечить головному документу України. Суддя забув зазначити, що норми Конституції українського права власності поширюється не тільки на державну, а й на приватну і комунальну власність", – сказав очільник Держгеокадастру.

Також він додав, що незабаром у Держгеокадастрі оприлюднять позицію голови й покажуть у 50-текстовому рішення суперечність тлумачення норм Конституції. Адже якщо КСУ звужує її норми і тлумачить її в такий специфічний спосіб, то це не що інше, як підміна головного документа України.

Що треба знати про ринок землі / Інфографіка 24 каналу