Лікарка-кардіологиня нью-йоркського шпиталю Maimonides Medical Center Нана Гегечкорі, яка лікує хворих на COVID-19, ствердила, що застосування водометів в умовах пандемії означає умисне вбивство. Про це вона повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Зверніть увагу Під час протестів у Тбілісі постраждали декілька людей: фото, відео

Гегечкорі закликала співробітників силових структур не забувати про те, що через складну епідеміологічну ситуацію лікарні у країні переповнені, тому місць для постраждалих може не бути.

Ви не зможете жити з цим гріхом, не зможете дивитися в очі своїм дітям! Зараз переслідувати голодних та замерзлих людей означає свідомо здійснювати вбивство! Будь ласка, не вбивайте людей,
– сказала лікарка.

За її словами, ті мітингувальники, які змокли та замерзли, вже можуть бути інфікованими. Вони мають вищий ризик захворіти на складну форму COVID-19 ніж ті, хто спостерігає за цим злочином з теплих кімнат.

Протести у Грузії: що відомо

  • Протести у Грузії розпочалися 1 листопада 2020 року.
  • Мітингувальники вийшли на вулиці через нібито сфальсифіковані результати парламентських виборів. Вони відмовилися визнавати перемогу провладної партії "Грузинська мрія – демократична Грузія ".
  • Незалежні спостерігачі з "Transparency International – Грузія" повідомили, що на виборчих дільницях були сотні порушень. Проте в ОБСЄ заявили, що не зауважили нічого суттєвого.
  • Опозиційні політики відмовилися від мандатів та заявили, що боротимуться за чесні вибори .