Відповідну заяву народний депутат зробив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Вибухи складів з боєприпасами в Ічні: останні новини

Зокрема, одіозний політик поєднав вибухи з майбутнім наданням автокефалії Українській православній церкві.

Зазначимо, 9 жовтня почалося засідання Синоду Вселенського патріархату у Стамбулі, за результатами якого УПЦ може отримати Томос.

Хто сказав що це вибухи?! Це святковий салют на честь Томосу. Боюся навіть уявити, як вони автокефалію святкувати збираються!
– заявив Добкін.

Що таке Томос?Унікальний церковний документ. Випускають його, коли головна церква хоче надати фактичну незалежність – автокефалію. Зрідка Томос видають з питань, які стосуються положень християнського віровчення, найчастіше він стосується церковного устрою.

Нагадаємо, що рано-вранці 9 жовтня почалися вибухи на 6-му арсеналі біля міста Ічня на Чернігівщині. У зв’язку з цим евакуйовано понад 12 тисяч місцевих жителів, закрито повітряний простір, припинено рух низки поїздів і перекрито низку доріг. Через задимлення по допомогу до медиків звернулись 63 людини, проте ніхто не загинув та не був поранений.

Військова прокуратура розслідує вибухи на арсеналі поблизу Ічні як службову недбалість. А в Міноборони сповістили, що найімовірнішою причиною вибухів є диверсія.

Як розгортаються події через вибухи складів боєприпасів біля Ічні: хроніка