Найбільш важливі речовини, які містить цибуля:

  • Кверцетин. Речовина з сімейства флавоноїдів, що володіє сильними антиоксидантними властивостями і протизапальною дією.

Читайте також Чому жирна морська риба корисніша: важливі факти

  • Антоціани. Підгрупа флавоноїдів (антиоксиданти), який надає деяким видам цибулі фіолетовий або червоний колір. Чим більше флавіноїдів – тим яскравіший і темніший колір цибулини. Тому звичайна у нас жовта цибуля хороша, але фіолетова краще.
  • Сполуки органічної сірки, наприклад, алліцин. Це він додає їм різкий запах і смак, володіє антибактеріальною та антигрибковою дією.
  • Фруктани – полімери фруктози, які не перетравлюються нашими ферментами і стають живильним середовищем для корисної мікрофлори кишечника (особливо біфідобактеріїй і лактобактерій).
  • Сапоніни – рослинні глікозиди. Вони мають протизакрепні властивості та знижують холестерин.

Чому ви маєте їсти цибулю?

Ці речовини роблять її важливою лікарською рослиною. Цибуля – один із засобів профілактики багатьох хвороб. Використовують для полегшення болю в горлі, при застуді. Окрім цього, цибуля допоможе знизити рівень холестерину в крові та запобігає атеросклерозу.

Вона підвищує апетит, сприяє виробленню травних соків і жовчі, стимулює роботу кишечника. Але слід пам'ятати, що в сирому вигляді її не рекомендується вживати людям з хворобами ШКТ (гастрит, виразка шлунку), так як це може викликати подразнення слизової.

Побічним ефектом вживання цибулі є неприємний запах шкіри і дихання, однак при помірній кількості це не повинно бути великою проблемою, а користь для здоров'я досить відчутна.

Цікаво! Як зберегти і примножити енергію протягом дня: 6 лайфхаків

Таким чином цибуля володіє протизапальною, антиоксидантною дією, зміцнює капіляри, підвищує імунітет. Завдяки своїм безцінним лікувальним властивостям це відмінний інгредієнт для багатьох страв.

Якщо з'їдати в день одну цибулину середніх розмірів в будь-якому вигляді (сирому або приготованому) це буде вам на користь.

Джерело: Facebook