820 мільйонів людей сьогодні недоїдають. Це на 9 мільйонів більше, ніж минулого року, сказано в доповіді, опублікованій Організацією Об'єднаних Націй, передає "Інтерфакс".

Цікаво: Як зміниться чисельність населення на планеті до 2050 року

Найбільше експерти хвилюються за ситуацію в країнах Африки та Південної Азії. Зокрема, у Східній Африці голодує 30% населення, а в Азії загалом – 513 мільйонів людей.

Внаслідок продовольчої кризи у Північному Судані з 2017 року голодує близько 50% місцевого населення. Голод у Східній Африці обумовлений не лише складною соціально-економічною ситуацією, а ще й кліматичними умовами. Так, внаслідок засухи у 2011 році загинуло від 50 до 100 тисяч людей. За даними ООН, у 2012 році, кожен 4 житель Африки південніше Сахари страждав від недоїдання.

В ООН також констатували, що кожне сьоме немовля у світі народжується із недостатньою вагою.

Водночас експерти Організації Об'єднаних Націй звернули увагу на проблему ожиріння. У світі налічується 670 мільйонів людей, уражених цією проблемою.

Читайте про іншу програму ООН: 187 країн уклало глобальний пакт із боротьби з пластиковим сміттям

Автори наполягають на створенні умов для підтримання стабільної та безпечної ситуації із продовольством у країнах, що наразі переживають економічну кризу.