Скільки вже було випадків, коли виходить гучне викриття, хабарника ловлять "на гарячому", його навіть демонстративно заарештовують... Але, коли суспільний резонанс сходить нанівець, корупціонер виходить з-за грат під заставу, залякує свідків, підкуповує слідство, а гучне розслідування закінчується нічим. Випадків таких вже було якщо не сотні, то десятки – точно!

Читайте також: Вбивство Сергія Кисельова в Києві: як бізнесмен став жертвою справи "діамантових прокурорів"

Так було, наприклад, зі справою "рюкзаків Авакова", коли сина чинного міністра внутрішніх справ звинуватили в обкраданнях держави більше ніж на 14 мільйонів гривень. Нагадаю, Аваков-молодший продав Нацгвардії амуніції за завищеною ціною. Докази були беззаперечні, а на підозрюваного навіть браслет стеження вдягнули. Але Олександр Аваков покарання уникнув...

Так було із суддею Миколою Чаусом, який брав хабарі за ухвалення потрібних вироків, а отримані долари закопував у скляних банках на своєму городі. Зловили його "на гарячому", а саме, коли одіозному судді 150 тисяч баксів хабаря принесли. Незважаючи на знову ж таки беззаперечні докази Чауса так і не покарали. Він спокійно виїхав до Молдови, і вже третій рік вітчизняні правоохоронці чи то не можуть, чи то не хочуть домогтися його екстрадиції.

Так само, напевно, буде з "любими друзями" президента Порошенка, – це якщо справа Гладковських дійде до суду. Там її або прокурори самі розвалять, або ж адвокати розіб'ють докази до решти, або ж свідків обвинувачення знищать.

А що? Виявляться і так у нас роблять! Сьогодні вбили головного свідка у справі "діамантових прокурорів" – власника ювелірного заводу Сергія Кисельова. Бізнесмена застрелили в Києві у його Mercedes просто посеред білого дня. Які тепер шанси, що Шапакіна та Корнійця – двох прокурорів, в яких під час обшуків лише готівкою знайшли 500 тисяч доларів, – тепер притягнуть до відповідальності? Жодних шансів! Справа тягнеться ще з 2015 року. Звісно, прокурорів звільнили з органів, але вони перебувають на свободі. Тепер, коли ключового свідка вбито, – їм взагалі немає про що хвилюватися.

Єдине що, можна зробити корисного у цій ситуації – порадити Петру Порошенку видалити з Facebook допис 4-річної давнини, де йому доповідають про арешт "діамантових прокурорів". Тоді Петро Олексійович запевнив, що "прокурорську недоторканність скасовано". Думаю, краще чинному президенту видалити свій допис, щоб не позоритися.

У чому суть скандалу "діамантових прокурорів"?На початку липня 2015 року СБУ провела обшук в головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури України. У результаті обшуку був затриманий перший заступник начальника ГПУ Володимир Шапакін та заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць. Вони вступили у корупційну змову та отримали хабар в розмірі 3 мільйони 150 тисяч гривень. Також під час обшуків у Шапакіна було вилучено 500 тисяч доларів, а в Корнійця – багато ювелірних виробів, 65 діамантів і автомат Калашнікова. Після цього скандальних прокурорів стали називати "діамантовими".