У своєму фейсбуці "Нафтогаз" навіть вів пряму трансляцію зустрічі та розвантаження "Мрії".

Цікаво У Зеленського пояснили, чому президент особисто зустрічав літак з вантажем для "Епіцентру"

Який гуманітарний вантаж прибув з Китаю:

  • 500 тисяч захисних костюмів;
  • 700 моніторів пацієнта;
  • 50 мобільних цифрових рентген-апаратів;
  • 50 портативних УЗД-пристроїв.

Закупила засоби захисту та медичне обладнання українська компанія "Нафтогаз" за підтримки Офісу Президента України та МОЗ. "Нафтогаз" також оплатить постачання обладнання і засобів у регіони.

Голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв розповів, що увесь вантаж коштував компанії близько пів мільярда гривень (понад 18,5 мільйона доларів). Ціна одного захисного костюма становить 15 доларів або близько 405 гривень.

Ан-225 "Мрія" привіз гуманітарний вантаж з Китаю: дивіться відео

Що було з попередніми вантажами з Китаю

Літаки з вантажем ледь не кожного дня прилітали з Китаю. Ними хвалилися усі представники влади – від мерів міст і аж до президента. Та згодом з'ясувалося, що увесь багаж був комерційним для приватних компаній.

Ті ж засоби захисту, які привозили з Китаю, виявили у мережі гіпермаркетів "Епіцентр". В Офісі Президента пояснили: вантажі справді завжди були комерційними, а президент зустрічав їх передовсім через літак Ан-225 "Мрія".

Що відомо про "Мрію"?Ан-225 "Мрія" – найбільший та найпотужніший у світі транспортний літак, створений Київським конструкторським бюро "Антонов".

Такий є всього один у світі, але його необхідність гостро відчув увесь світ під час пандемії коронавірусу. Літак регулярно здійснює рейси з гуманітарними вантажами для більшості європейських країн.

Дивіться відео сюжету 24 каналу про захист медиків: