Про це заявили у Центральній виборчій комісії, повідомляє Інтерфакс.

У ЦВК заявили, що санкцію на обшук в якому дав суд, із червня 2007 року фактично є службовим кабінетом іншого члена ЦВК, а не голови комісії.

Також у ЦВК заявили, що обшук проводили в нічний час, що заборонено законом. Винятком є лише невідкладні обставини, які в цій ситуації, на думку ЦВК, були відсутні.

У ЦВК також заявили, що після проведення обшуку фронтальні панелі системного блоку комп'ютера, через який здійснюється доступ до Держреєстру виборців, а також кришка його DVD-привода зірвані.

Також не вдалося включити автоматизоване робоче місце системи "Державний реєстр виборців".

За таких обставин комісія звернулася до Генеральної прокуратури України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Комітету Верховної Ради з питань протидії і запобігання корупції та Національного антикорупційного бюро України про перевірку викладених у цій постанові обставин і реагування відповідно до законодавства України,
– мовиться у зверненні ЦВК.

Читайте також: Нардеп розповів про зв'язок між Онищенком та Охендовським

Нагадаємо, Охендовський – один з фігурантів чорної бухгалтерії Партії регіонів. НАБУ підозрює, що голова ЦВК незаконно отримав на відрядження 16 з половиною тисяч доларів.

Сам Охендовський заперечує, мовляв, ніколи не брав хабарів. Михайло Охендовський є членом Центрвиборчкому понад 12 років. Очолив відомство у 2013 році.