Букінгемський палац, де мешкає Єлизавета ІІ відкритий для відвідувачів у серпні та вересні. Тоді королева їде до Шотландії. У палаці — 775 кімнат і стільки ж обслуги. Розкішні годинники, канделябри, старовинні вази, витончені меблі, картини і чудова колекція порцеляни. Та найцікавіше, що варто уваги — це зміна караулу біля палацу.

Зовсім неподалік є мальовничий Гайд-парк. Тут є куточок ораторів. Кожен може сказати, вже що хоче.

Наступна пам'ятка Лондона — Вестмінстерське абатство. Його заснували більше 1 тисячі років тому, велика частина його будівель не збереглася. Але уцілів Вестмінстерський собор. Тут коронують і ховають монархів. Та й королівських весіль собор бачив чимало.

Читайте також: Франкфурт-на-Майні — дивовижна мозаїка соборів і хмарочосів

Одразу поруч — Вестмінстерський палац. Тут засідає парламент. У довжелезних коридорах легко заблукати, адже кімнат тут 1200. Родзинка палацу — вежа Біг-Бен. Рахувати час хронометр почав у далекому 1859-му і досі є найбільшим у світі.

Ще один символ Лондона – оборонний замок Тауер. Щоправда, за своє життя фортеця була — зоопарком, монетним двором, арсеналом, в'язницею, обсерваторією, і сховищем королівських коштовностей! Зараз тут — скарби британської корони і інколи живуть гості.

Одна з найяскравіших вулиць Лондона — Піккаділі. Погляд приковують неонові вивіски на одному будинку. Зараз ними не здивуєш. Але вперше така реклама з'явилася саме тут, на початку 20-го століття. На Піккаділі виходить Оксфорд стріт – шопінговий центр королівства.

Варто згадати і про ще одну легендарну вулицю — Бейкер-стріт. Тут, за розповідями Конан-Дойля, жив Шерлок Холмс і доктор Ватсон. У музеї, на цій вулиці — усе як у детективі: вітальня-кабінет, скрипка, пробірки хімічної лабораторії і револьвер. Є кімната місіс Хадсон, де можна відпочити за чашкою чаю.

Відвідати у Лондон — це зовсім не туманні перспективи. Швидко та за доступною ціною придбати квиток можна на сайті Міжнародних Авіаліній України. Якщо придбати квиток за півроку, то це заощадить половину вартості тарифу.

За 4 місяці – на третину. А чверть від суми можна заощадити, якщо забронювати його за три місяці до польоту. Літайте доступно з МАУ.