Автор серіалу на своїй сторінці у Twitter Крейг Мезін зауважив, що йому приємно бачити те, що серіал сподобався людям і спричинив великий потік туристів до зони відчуження. Водночас він закликав туристів з більшою повагою ставитися до місця трагедії.

Читайте також: Серіал "Чорнобиль" не отримає продовження: продюсер картини Крейг Мезін заперечив чутки

Крейг Мезін у своєму пості написав: "Якщо ви туди їдете (до Чорнобиля, – 24 канал), будь ласка, пам'ятайте, що там сталася жахлива трагедія. З повагою ставтеся до тих, хто постраждав від неї і став її жертвою". Ймовірно, таку реакцію спричинили численні фото з Чорнобильської зони, де люди посміхаються, а подекуди й взагалі позують напівоголеними.

До слова, це вже не перший випадок, коли туристів закликають не робити недоречні селфі в історичних місцях. Схожа історія відбулася зі знімками з "Освенцима", концентраційного табору, де під час Голокосту було вбито понад мільйон людей.

Що відомо про чорнобильську трагедію?У ніч на 26 квітня 1986 року у місті Прип'ять, що розташоване у Київській області, відбулась техногенна екологічно-гуманітарна катастрофа. Через перегрів реактора відбулось два теплових вибухи та подальше руйнування четвертого енергоблоку ЧАЕС. Реактор було повністю зруйновано, а в повітря викинуто велику кількість радіоактивних речовин.

Спочатку вибух, потужністю 300 Хіросім, замовчувався, але після повідомлень зі Швеції, де було виявлено радіоактивні частинки, принесені зі східної частини СРСР, розпочалась екстрена евакуація. З Київської області було евакуйовано понад 130 тисяч людей, а за офіційними даними, радіоактивне ураження отримали близько 600 тисяч людей.

Наразі навколо ЧАЕС створена 30-кілометрова зона відчуження. Було збудовано ізоляційну споруду "Укриття" над четвертим енергоблоком ЧАЕС, але у 2013 році він почав поступово обвалюватись, але це не спричинило підвищення радіаційного фону.