Про це повідомило видання CNN.

Читайте також: Помер 41-й президент США Джордж Буш-старший

Тіло Скота Стірні виявили у суботу, 1 грудня. Наразі обставини його смерті розслідує розвідувальна служба ВМС США і бахрейнська поліція. У відомстві заявили, що у них немає підозр щодо насильницьких дій проти командувача.

Моїм сумним обов'язком є повідомити вам, що сьогодні ми з військовослужбовцями були проінформовані про те, що віце-адмірал Скот Стірні, командувач Центральним командуванням ВМС США і командувач П'ятим флотом США в Бахрейні, був знайдений мертвим у своїй резиденції в Бахрейні,
– заявив Річардсон .

Стірні був призначений командувачем П'ятого флоту у травні 2018 року. Тимчасово виконуючим обов'язки Скота Стерні призначили його заступника Пола Шліза.

Що відомо про П'ятий флот США у Бахрейні?Він контролює військово-морські операції на Близькому сході і базується в Аравійському морі, Перській затоці та західній частині Індійського океану. П'ятий флот критично важливий для інтересів безпеки США, з огляду на виклики Ірану і підтримуваних ним повстанців-хуситів. Також через контрольовані води проходить велика кількість комерційних суден з нафтою і газом.