Таку заяву зробив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко у коментарі інформаційній агенції Reuters.

Читайте також: Путін демонструє готовність до ведення потужної континентальної війни, – Турчинов

За його словами, Росія вивела з Білорусі лише кілька підрозділів і збрехала про кількість своїх військовослужбовців на навчаннях.

"У нас є інформація, що вони (Росія – "24"), вивели лише частину підрозділів. Раніше Кремль заявляв про участь 12,5 тисяч військових, 3 тисячі з яких становили росіяни. Хоча ми знаємо, що їх було набагато більше", – зауважив він.

Водночас начальник Генштабу наголосив, що Росія вивела з Білорусі повітряні підрозділи, щоб показати, що вони нібито покидають територію свого партнера.

"Росія продемонструвала, і загалом це було демонстрацією, що вона повертає свої повітряні підрозділи – вони вилетіли з аеродромів у Білорусі та прилетіли на аеродроми у Росії. Але ми ж розуміємо, що 300-400 кілометрів для авіації – дистанція, яку можна подолати за лічені хвилини", – додав Муженко.

Як підкреслює ресурс, такі гучні слова можуть посилити напруженість між Україною та Росією.

Читайте також: Ви навіть не зрозуміли б нічого, просто ходили б і офігівали, – солдат РФ про окупацію Білорусі

Крім того, вона не відповідає словам представника Міністерства оборони Білорусі, який запевнив, що останній поїзд з російськими військовими та технікою покинув Білорусь у четвер, 28 серпня.

До слова, Міністерство оборони Росії не відреагувало на прохання Reuters прокоментувати цю інформацію.

Нагадаємо, спільні військові навчання Росії та Білорусі "Захід-2017" завершилися 20 вересня.

21 вересня сайт "24" публікував фото, як в Білорусі на залізничній станції Верейці під Осиповичами почалося вантаження ешелону з російською військовою технікою. На кадрах можна було побачити російські танки. Зазначалося, що там перебувало близько 50 танків різної модифікації, 37 з яких вже завантажено.