Як переконує Фінгерленд, позиція Зеленського щодо українських національних питань є вельми нечіткою. Також він стверджує, що "український антисемітизм є високим, а кількість антиєврейських нападів зростає". Водночас Україна є "прикладом східноєвропейського типу сучасного антисемітизму, який іноді є сильним і часто соціально прийнятим, однак не заважає людям, як Зеленський, досягти вершини".

Читайте також: Скандал з прем'єром Чехії: чому політик може піти у відставку та до чого тут Крим

На переконання автора публікації, Україна не має репутації, а народ обрав "єврея Зеленського" лише від безвиході, оскільки політика всіх інших президентів була безуспішною. Крім того, він зауважив, що Зеленський буде президентом лише у тому разі, якщо прем'єр-міністром України стане ще один "єврейський політик" Володимир Гройсман. Відтак, "Україна буде єдиною країною у світі, де євреї обіймають найвищі посади".

Посольство України у Чехії вже відповіло на такий матеріал.

"Шановні Český rozhlasPlus, Ви вважаєте, що така стаття є нормальною? Це огидно та ми очікуємо на вибачення", – написало диппредставництво у Twitter.

За словами посла України у Чехії Євгена Перебийніса, вони до редакції поки звернулися лише так, однак, якщо так і не буде від них відповіді, українські дипломати вже звертатимуться офіційно.

До слова, Володимир Зеленський народився в єврейській родині у Кривому Розі.

Що варто знати про Зеленського президента: дивіться відео

Після того, як ЦВК опрацювала 100% бюлетенів, перемогу на виборах президента Володимир Зеленський здобув 73,22% голосів, значно випередивши чинного українського гаранта Петра Порошенка (24,45%). Згалом у голосуванні взяли участь 18 мільйонів 63 тисяч 850 громадян України. Раніше вище керівництво Чехії привітало Зеленського з перемогою на виборах і висловило впевненість у плідній співпраці.

Читайте також: Президент Чехії відзначився обурливою заявою про "звеличення воєнних злочинців" в Україні

Вибори, президент, результати, Порошенко, Зеленський, ЦВК
Якими є результати виборів в Україні

У своїй передвиборчій програмі колишній шоумен, зокрема, пообіцяв зробити Україну країною, де бізнес "можна відкрити за годину, отримати закордонний паспорт – за 15 хвилин, а проголосувати на виборах – за одну секунду". Також в "Україні мрії" Зеленського "лікарі та вчителі отримують реальну зарплату, а корупціонери – реальні терміни", а "бабуся отримує гідну пенсію, а не інфаркт від рахунків за комуналку".

Що ще обіцяє зробити Зеленський на посаді президента? Лідер "Кварталу 95" заявив, що йде у президенти України лише на один термін – 5 років. Обіцяє подати перший законопроект "Про народовладдя", який мав би формувати головні завдання для влади, зокрема через референдуми. Також пропонує внести законопроекти про зняття недоторканності з президента, народних депутатів, суддів, про імпічмент президента та відкликання нардепа. Він пропонує проводити вибори до парламенту та місцевих рад за відкритими списками, а за "кнопкодавство" та прогули засідань – позбавляти мандатів.

Зеленський також пропонує провести референдум щодо вступу України до НАТО, а зарплату для українських військових зробити на "рівні натівських стандартів".


Якими є обіцянки Володимира Зеленського