Про це 24 каналу розповів директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк.

Читайте також: Українці знову за гроші голосуватимуть на виборах президента: прогноз від ЦВК

На думку експерта, в економічному плані якихось особливих коливань і потрясінь не буде. Прем’єр Гройсман закрив питання отримання траншу МВФ і проблеми із субсидіями на газ для населення. При цьому, вважає Давидюк, у зв’язку із президентською і парламентською виборчими кампаніями реформ, швидше за все, не буде. Сумнівно, що запрацює Антикорупційний суд. Будуть обіцянки влади і критика опозиції.

Хоча передвиборчий період – найкращий для протягнення рішень, які не реалістично прийняти між кампаніями. Всі депутати хочуть поїхати на округ і розказати виборцям, за що вони голосували. Але чи так станеться – є сумніви. До того ж є манера Порошенка: проголосувати за реформу, поставити галочку, але закон потім не вступає в дію з різних причин. І Антикорупційний суд – яскравий приклад. Де вироки корупціонерам? За чотири роки кого було ув’язнено на реальні терміни? Нікого. А скількох обіцяли засудити? Всіх. І при цьому, колишній "беркутівець" Руслан Цикалюк, що розганяв Євромайдан, очолив нову поліцію. Ось весь підсумок,
– наголошує Микола Давидюк.

Нагадаємо, президентські вибори відбудуться 31 березня 2019 року. Згідно з опитуванням, проведеним групою "Рейтинг", Петро Порошенко нині лише третій і його результат складає усього 11,1%. Це майже вдвічі менше за показники Юлії Тимошенко – 20.8%. Володимира Зеленського підтримують 13,4%.