Зниклі 3 жовтня українські прикордонники опинились в руках російських спецслужб. ФСБ оприлюднила відео допиту Ігоря Дзюбака та Богдана Марцоня. Те, що це справді зниклі українські прикордонники журналістам 24 Каналу підтвердили у Державній прикордонній службі.

Читайте також: Спецслужби РФ будуть шантажувати Україну викраденими прикордонниками задля обміну на фсбшників

Відомо, що українські офіцери зникли під час вечірнього патрулювання кордону на Сумщині, однак в РФ не надали інформації щодо причини арешту.

"Достеменно від російської сторони ми так і не отримали інформації про те, що відбулося на кордоні, за яких обставин наші військовослужбовці були затримані. Ситуація і логіка наших дій не змінюється. Ми повинні, по-перше, достукатися і потрапити до наших військових, хоча б представник дипкорпусу. І, звичайно, повинні добитися того, щоб повернути їх на Батьківщину. Будемо це робити і через МЗС і шляхом залучення міжнародних організацій", – зазначив речник ДПСУ Олег Слободян.

Наразі в'язням інкримінують незаконний перетин російського кордону групою осіб, при чому із погрозою, або вчиненням насильства. За російськими законами, українцям загрожує до 6 років в'язниці.