Проте перший ранок без головного мосту у Дніпрі розпочався із тривалих заторів на дорогах.

Актуально! Зеленський на Харківщині вкотре розбирався з чиновником: цього разу телефоном

Усі під'їзди до сусідньої переправи – Амурського мосту – зупинились. Дехто з водіїв не приховує обурення, а хтось – ставиться до ситуації із розумінням.

Зазначимо, що реконструкцію мосту розпочали ще у 2016 році. За цей час змінювались підрядники, а загальна вартість ремонту зросла майже вдвічі – зі 180 мільйонів гривень до 460 мільйонів.

міст
Центральний міст відкрили у 1966 році і з того часу майже не ремонтували

Але міст досі зроблений лише на половину – поремонтували тільки опори, що стоять у воді. Наземні роботи навіть не починали, тож тепер робота у розпалі.

Ремонт Центрального мосту Дніпра вже розпочато
Ремонт Центрального мосту Дніпра вже розпочато

"Сьогодні опівночі перекрили рух, а в 00:05 тут вже було обладнання – почали розбирання деформаційні шви. Ми повинні встигнути цей технологічний комплекс зробити, накласти три-чотири шари бетону, аби воно довго служило. Також потрібно буде прокласти тролейбусну лінію", – каже заступник головного інженера підрядного підприємства Олександр Товчак.

Кінцевий термін всіх ремонтних робіт – 14 вересня. Якщо не встигнуть – то міський голова Дніпра Борис Філатов піде у відставку. Так він напередодні заявив президенту Володимиру Зеленському.

Зеленський та Філатов побилися об заклад
Зеленський та Філатов побилися об заклад

Чи встигнуть все зробити за два місяці – не відомо. Адже за попереднім проектом, на капітальний ремонт цього мосту треба аж ніяк не два місяці, а два роки.