Активісти вимагали підключити котельні університету до газу для подачі тепла в аудиторії та гуртожитки. Під бій барабанів студенти скандували "Дніпрогаз", віддай нам газ, або будемо жити у вас!".

"На балансі Університету митної справи та фінансів перебувають чотири газові котельні. Станом на 09.11.2017 публічне акціонерне товариство "Дніпрогаз", яке безпосередньо виступає оператором газорозподільної системи, відмовляє в підключенні до системи, вказуючи на те, що університет повинен провести реконструкцію котелень", – йдеться у заяві студентів.

Читайте також: На скільки зростуть стипендії для студентів: оприлюднено суми

За підрахунками, модернізація котелень обійдеться в 1 мільйон 200 тисяч гривень. У міськгазі вважають, що необхідну суму має виділити Міністерство освіти або сам виш.

Представники студентського самоврядування звертався до адміністрації університету, аби розібратись у ситуації. За словами студентів, їх дійсно запрошували як на робочі наради, так і на засідання вченої ради та ректорату. Крім того, вони зверталися до представників Міністерства освіти, в облдержадміністрацію, міськгаз, але "відповідей так і не отримали".

Студенти наголошують, що виш не має заборгованості за поставки газу перед "Дніпрогазом". Проте після акції їм так і не вдалось дійти згоди з помічником голови правління ПАТ "Дніпрогаз" Валерієм Шараповим.

"Дніпрогаз" вимагає від Міністерства освіти гарантійний лист з обіцянкою оплатити в 2018 році встановлення нових точок обліку. Тільки після цього буде подано газ. Тому в неділю ми їдемо в Київ до міністра освіти,
– сказала заступниця голови студентського парламенту університету Катерина Усик.

Більше – дивіться у сюжеті.