За вихідні лікарі провели обстеження звільнених з полону та декому вже встановили діагнози, розповів головний лікар Ігор Семенів.

Читайте також: Сенцов та Балух покинули "Феофанію": що кажуть лікарі

Сьогодні ще відбудеться більш детальний діагностичний пошук. Очевидно, сьогодні може виникати питання про переведення окремих хворих в інші структурні підрозділи. Визначатимемо напрямки, за якими їм і потрібно буде надавати допомогу,
– розповів лікар.

Він також підкреслив, що дуже важливим аспектом лікування є психологічна реабілітація звільнених, позаяк в'язниця не додає нікому ні психологічного, ні фізичного здоров'я.

"Ви ж розумієте, що згадувати в'язницю не дуже приємно. З ними працюють наші психотерапевти і психіатри. З кожним провели окрему консультацію", – підкреслив Ігор Семенів.

До слова: Клих не в реанімації: що розповіла Денісова про стан політв’язня

Крім того, він розповів, що Станіслава Клиха перевели у спеціалізоване відділення військового госпіталю. Він потребує спеціалізованої медичної допомоги.

"Олег Сенцов відлучився з лікарні, але ми залишаємося на постійному контакті з ним. Олег просив допомогти його матері, обстежити її. Ми плануємо госпіталізувати її, щоб надати медичну допомогу", – зазначив головний лікар "Феофанії".

Роман Сущенко буде проходити обстеження та за необхідності лікуватися в амбулаторному режимі. Для нього вже чітко визначили план обстежень.

Можу сказати, що людей, які були б у вкрай важкому стані, немає. Дехто у задовільному стані, дехто – у не зовсім задовільному. Кожен у різному стані, але може точно сказати, що у вкрай важких немає,
– запевнив медик.

Полонені розповіли, як почуваються

Звільнені полонені політв’язні Володимир Балух та Микола Карпюк зустріли журналістів 24 каналу та розповіли, що почуваються добре.

"Я пройшов майже всі обстеження, лікарі сказали, що запас міцності був великим. Тож все буде нормально", – відповів Володимир Балух.

Та все гаразд зі здоров’ям. Найбільше дісталося не мені, а Станіславу Клиху. Я відчуваю за це гордість і завжди дякую Святому Отцю за те, що маю честь називатися українцем,
– наголосив Микола Карпюк.

Дивіться включення кореспондентки 24 каналу про стан здоров'я полонених з "Феофанії":

обмін полоненими, звільнені українці

Українці, які повернулися з російського полону / інфографіка 24 каналу

обмін полоненими, українські моряки
Українські моряки, які повернулися з полону / інфографіка 24 каналу