Протестувальники зібралися на Антонівському мосту, розташованого на в'їзді до Херсона. Про це розповіла кореспондентка 24 каналу, яка перебувала на місці подій.

Читайте також У Берліні понад 1000 людей вийшли на протест проти карантину: є затримані – фото

Понад 300 аграріїв з сіл області перекрили трасу, і протестують проти закриття ринків на час карантину.

Журналістка відзначила, що спочатку люди мирно стояли біля траси, втім після того, як повз мітингарів проїхав автомобіль торговельної мережі "АТБ", вони вийшли на пішохідний перехід, і заблокували рух на дорозі. Відомо, що аграрії закидали машину огірками.

На акції протесту також присутні правоохоронці, вони зазначили, що все задокументують. За словами кореспондентки, акція протесту триває мирно, немає агресивних дій ні від фермерів, ні від поліції.

Один із фермерів викинув на проїжджу огірки, які привіз у мікроавтобусі. Цим він хотів показати, що овочі та ягоди просто згнивають, тож аграрії вимушені їх викидати.

Херсон фермери протести ринки
Один з аграріїв на знак протесту викинув огірки на дорогу / Фото khersonmasternews

Зверніть увагу. Через карантинні обмеження у селі Великі Копані закрили найбільший оптовий ринок на Херсонщині. Через це виник колапс зі збутом великої кількості городини.

Втім журналістка 24 каналу розповіла, що наразі цей ринок вже працює. Попри це, мітингарям недостатньо відкриття лише цього ранку, адже, за їхніми словами, продукти ніхто не купує, тож треба зняти заборону на всі ринки.

Дивіться відео кореспондентів 24 каналу:

Яка відповідальність передбачена за порушення карантину  Інфографіка 24 канал
Покарання за недотримання карантину в Україні / Інфографіка 24 каналу