Ще 210 людей постраждали в цій тисняві. За словами медиків, усіх потерпілих доправили до медичних закладів міста.

Радимо ознайомитися! Ліквідація Сулеймані у Іраку: що про нього відомо і чим це загрожує регіону

Обставини події з'ясовують фахівці. Усі відомості про інцидент офіційна влада Ірану планує оприлюднити після розслідування. Також поки немає інформації, скільки загалом іранців вийшли на вулиці Кермана, аби попрощатися з генералом. Цілком імовірно, що мовиться про тисячі людей.

Церемонія прощання з сулеймані у Кермані / Фото: AP

Тисняву могли побачити мільйони людей, оскільки прощання з Сулеймані транслювали наживо. На кадрах можна було побачити, як тіла загиблих і потерпілих, так і інших учасників процесії, які кричать та намагаються допомогти, передає інформаційна агенція AP.

Зауважимо, що Керман – рідне місто Сулеймані. Тут його також мають поховати. До слова, через трагедію сам похорон місцевій владі довелося відкласти. На скільки саме, поки інформації немає.

Зауважимо, що раніше з генералом Сулеймані прощалися у Іраку, в Багдаді, а згодом і у столиці Ірану – Тегерані. За даними ЗМІ, на останній процесії були присутніми понад мільйон іранців.

До теми! Вбивство Сулеймані: ЗМІ з’ясували, хто підбивав Трампа на такий крок

Що відомо про вбивство Сулеймані: коротко

  • Уночі проти 3 січня США завдали ракетного удару в Багдаді, яким убили Касема Сулеймані та заступника голови іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіса.
  • У Білому домі США цей авіаудар назвали "рішучою оборонною акцією". Саме Сулеймані був основною ціллю, а наказ про його ліквідацію особисто віддав президент США Дональд Трамп.
  • Міністр закордонних справ Ірану Джавад Зариф назвав операцію США "актом міжнародного тероризму". Духовний лідер Ірану аятола Сеєд Алі Хосейні Хаменеї заявив, що тим, хто вбив Сулеймані, слід очікувати на "жорстоку помсту".