Стрілянина у Кам'янському: що відомо

Зловмисники цілились у 33-річного активіста із автомобіля. Проте, окрім нього, під вогонь потрапили двоє перехожих – 60-річна жінка та 55-річний чоловік. Бригада швидкої медичної допомоги госпіталізувала потерпілих до лікарні. Самого ж Найду доправили до міської лікарні швидкої допомоги. Головний лікар Ростислав Винар повідомив, що у нього діагностували "серйозні вогнепальні поранення кінцівок".

Читайте також: Звуки пострілів і крики про допомогу: у мережі оприлюднили відео стрілянини у Кам’янському

Хоча спочатку медики надавали чоловікові та жінці допомогу на місці. Стрілянина сталася на проспекті Тараса Шевченка біля торгово-розважального комплексу "ЦУМ" близько 16:20. В активіста стріляли, коли він вийшов з банку.

За інформацією місцевих ЗМІ, у цей момент до узбіччя під'їхав автомобіль з шашками таксі, темно-зеленого кольору, ймовірно Daewoo Lanos з польськими номерами. З нього вийшов чоловік у масці і зробив кілька пострілів в бік Найди зі зброї, схожої на обріз. Після цього чоловік з місця пригоди зник.


У Кам'янському стріляли в активіста/ Джерело: sobitie.com.ua


Місце стрілянини у Кам'янському/ Джерело: sobitie.com.ua

Що кажуть у поліції?

У поліції за фактом інциденту відкрили кримінальне провадження за статтею "Замах на вбивство". Відразу ж після стрілянини у Кам'янському ввели оперативний план "Сирена". На розшук та затримання зловмисників були орієнтовані всі патрулі. В результаті спецоперації поліцейські встановили та зупинили розшукуваний автомобіль у Дніпрі. В автівці перебували зловмисники: 33-річний житель Дніпропетровської області та 31-річний житель Харківської області.

Чоловікам вже обрали запобіжний захід – тримання під вартою і оголосили підозри.

Хто такий Євген Найда? Чоловік відомий як громадський активіст, очолює ГО "Рух Громадська Варта". У 2015 році балотувався на пост мера Кам'янського від партії "Укроп".

Євген Найда
Євген Найда