В університеті Торонто створили пам'ятний меморіал жертвам збитого над Іраном борту. Про це написав кореспондент BBC Persian Бахман Калбасі на своїй сторінці у твіттері.

Важливо! Смертельний рейс літака МАУ в Ірані: детальне відео усього, що відбувалося

Жалобні заходи також відбулися в університеті Альберти, в якому навчалися деякі із загиблих канадців.

Дивіться відео: В університеті Торонто вшанували пам'ять загиблих в авіакатастрофі МАУ

Цей захід відвідав і канадський прем'єр Джастін Трюдо. Він виступив із промовою.

Це те, що робить нас сильними. Я дуже шкодую про ваші втрати. Ця трагедія ніколи не мала статися, і я хочу запевнити вас, що ви маєте мою повну підтримку в цей надзвичайно важкий час,
– наголосив Трюдо.

Дивіться фото як у Канаді вшанували пам'ять загиблих / Фото з соцмереж

Що відомо про авіакатастрофу МАУ в Ірані?

  • Зранку 8 січня літак української авіакомпанії МАУ був збитий іранською ракетою. Літак Boeing 737-800 атакували приблизно за годину після того, як Іран обстріляв ракетами американські бази в Іраку.
  • Міністр закордонних справ Вадим Пристайко опублікував список пасажирів, які зареєструвалися на рейс літака МАУ, який розбився в Тегерані: громадяни Ірану – 82; громадяни Канади – 63; громадяни Швеції – 10; громадяни Афганістану – 4; громадяни Великобританії – 3; громадяни Німеччини – 3; громадяни України – 11 (2 пасажири та 9 членів екіпажу). Усі вони загинули.
  • Усім українським авіакомпаніям заборонили виконувати рейси в Іран та Ірак, доки не будуть з'ясовані усі деталі авіакатастрофи.
  • Авіакатастрофу в Ірані з українським Boeing 737 міг спричинити удар ракетою, запущеною із зенітно-ракетного комплексу "Тор" російського виробництва. Влада Ірану визнала свою причетність до збиття пасажирського літака.