Про зниклу в Карпатах подругу 16 лютого рятувальникам повідомив киянин. І вже вдень 17 лютого жінку вдалося знайти в урочищі Куртацьке в нормальному стані.

Читайте також: На Рахівщині знайшли тіло загиблого під лавиною туриста

Туристку шукали 37 надзвичайників та 7 одиниць техніки. Серед них 4 гірських пошуково-рятувальних відділення з Міжгір’я, Нижніх Воріт, Мукачевого та Іршави у складі 12 рятувальників та 3 одиниць техніки; 4 поліцейських на автомобілі, 5 лісників та 5 місцевих жителів на двох снігоходах.

Також над територією у пошуках туристки літав вертоліт МІ-8.

Що робити, якщо ви заблукали? • Зв'яжіться з рятувальниками, передайте свої координати та слухайте вказівки.
• Якщо ви опинились без зв'язку, то постійно рухайтесь, щоб не замерзнути. Коли знайдете, до прикладу, струмок, то рухайтесь уздовж нього і дійдете до ріки або до населеного пункту.
• Якщо ви заблукали у лісі та переночувати ніде, може врятувати снігова хатинка. Збудувати її можуть 2 людини за допомогою 4 лиж чи палиць.
• Врятувати вас може і хатинка лісника. Саме така хатинка врятувала життя зниклого київського туриста Ігоря Грищенка, якого шукали в Карпатах у січні.

В інтернеті є інтерактивна карта з колибами в Карпатах. Вона допомогти заблукалим туристам сховатися від негоди або просто дочекатися рятувальників та зігрітися.

як врятуватися від снігової лавини