Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи вимогу демократів США опублікувати зміст розмов Путіна і Трампа наголосив, що переважно такі бесіди не виносять на загал, пише ТАСС.

Зверніть увагу! Трамп записав відеозвернення у зв'язку з нещодавніми скандалами

Що стосується стенограми розмов, то, звичайно, в якійсь мірі подібна публікація можлива тільки за взаємною згодою сторін. Але в цілому дипломатична практика, звичайно, подібні публікації не передбачає. Якщо будуть якісь сигнали від американців, ми їх обговоримо,
– сказав він .

При цьому Пєсков додав, що подібні прохання "і всі процеси, які зараз ведуться навколо цього в США, безумовно, є внутрішньою справою США". Тому, Росія не втручалася і не має наміру втручатися в цю справу.

Раніше речник Кремля наголошував, що у відносинах США та Росії і так багато серйозних проблем. Тому, РФ сподівається, що світ не побачить стенограми телефонних розмов Трампа і Путіна.

28 вересня CNN з посиланням на власні джерела повідомило, що Білий дім намагався засекретити телефонні розмови Трампа з Путіним. Проте, задля нацбезпеки Конгрес США планує отримати записи переговорів президента США з російським колегою та з іншими світовими лідерами.

З чого розпочався скандал зі стенограмами розмов Трампа?У США розгорівся справжній скандал через розмову президента Дональда Трампа з українським лідером Володимиром Зеленським. Зокрема, 25 липня 2019 року під час телефонної розмови з українським президентом Трамп нібито пообіцяв Зеленському, що стосунки між країнами покращаться, якщо Україна поновить розслідування у справі газової компанії Burisma. До цієї компанії причетний син головного конкурента Трампа на президентських виборах Джо Байдена – Гантер.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму розмови, що відбулася два місяці раніше. Повний текст українською мовою (переклад 24 каналу) – читайте тут. Її текст засвідчує: Трамп таки говорив Зеленському, що "було б добре", якби той вивчив справу Байдена.

Згодом обидва лідери заперечили, що під час розмови чинився будь-який тиск. Та саме через цей скандал у Палаті представників Конгресу оголошено початок формальної процедури імпічменту президента США.