Про це повідомляє "Кримська правозахисна група".

Читайте також: "Ми попереджали" Джемілєв пояснив, чому Крим був приречений на окупацію Росією

Так, правозахисники зазначають, що одним із способів здійснення військової пропаганди є мілітаризація дітей. За їхніми даними, 13 жовтня в Керчі школярі склали присягу військово-патріотичного клубу "Юний друг прикордонника".

Окупований Крим Призов до армії
У Керчі діти вступають до клубу "Юний друг прикордонника"/ Джерело: crimeahrg.org

Членами клубу стали діти з окупованого міста Керч, Щолкіного і Ленінського району. Натомість 14 жовтня в Керчі відбулося прийняття у кадети так званого козачого військово-патріотичного клубу "Грифон".

Окрім того, 19 жовтня в окупованому Сімферополі на "Алеї козацької слави" на території загальноосвітнього закладу "Школа-гімназія №10" заплановане відкриття пам'ятника козакам, які воювали проти України на Донбасі та в Криму.

Окупований Крим Призов до армії
Діти в Керчі приймають присягу казацького клубу "Грифон"/ Джерело: crimeahrg.org

Окупований Крим Призов до армії Діти
Прийом у "кадети" казацького клубу "Грифон" відбувся 14 жовтня/ Джерело: crimeahrg.org

Правозахисники наголошують, що такі дії окупаційної російської влади і парамілітарних формувань в Криму допомагають розвитку в дітей культу війни і толерантності до насильства.

Залучення українських дітей Криму в парамілітарні та силові структури окупаційної держави призводять до агресивного ставлення до держав і народів, які не підтримують ідеї "русского міра",
– наголошують правозахисники.

За їхніми словами, завдяки таким заходам дітям нав'язують винятково "російську" ідентичність. Таким чином, вважають правозахисники, російська влада пропагандує службу в армії Росії, що є грубим порушенням норм міжнародного гуманітарного права.

Нагадаємо, Росія з 1 жовтня почала розсилати повістки на строкову військову служби до лав ЗС РФ в окупованому Криму. Повістки отримають 400 жителів окупованого Севастополя. Їх відправлять до військових частин у Краснодарський край, Ростовську, Московську та інші області.