Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Через пересихання річки запаси Тайганського та Білогірського водосховищ було вичерпано ще 5 липня, і скидання води з них зупинили. Все тому, що без припливу води з Біюк-Карасу водосховище залишається без джерел живлення.

Читайте також: Екологічна катастрофа в Криму: у Росії озвучили шокуючі наслідки посухи

Річка Біюк-Карасу бере початок з джерела Карасу-Баші – найпотужнішого в Криму. Тому тут і створили в 1970 році Білогірське водосховище, завдяки якому з водою проблем не було.

Проте сьогодні дно Білогірського водосховища заростає травою та тільки зливи рятують його від повного висихання. Проте вологи з водосховища випаровується більше, ніж приходить з опадами, а оскільки розпочався спекотний серпень, Білогірське водосховище може повністю висохнути.

Крим засуха екологія пересохла річка
Пересохле русло ріки Біюк-Карасу у Криму//Фото: Крим.Реалії

Також зазначається, що у водосховищі не залишилося корисного об'єму води. Окрім того, майже знищено біосистему водойми, що формувалася десятиліттями.

Цього літа я вперше за кілька десятиліть не побачив мальків у Білогірському водосховищі. Зазвичай у цей час їх численні зграйки кружляли біля берега. Причина в одному – рівень води знизився до мінімальних обсягів. Колись тут водилися і раки, була величезна кількість прісноводних молюсків. Зараз про молюсків нагадують лише сухі залишки мушель на дні, що залишилося без води,
– розповів член одного з кримських громадських об'єднань.

Нагадаємо, 4 липня в чотирьох районах окупованого Росією Криму ввели режим "надзвичайної ситуації" через засуху. Мовиться про Красногвардійський, Нижньогірський, Первомайський і Радянський райони.