Про це повідомив заступник голови Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко у коментарі "112 Україна".

"За нашими даними, на території Луганська розповсюджуються листівки з текстом, що потрібно об’єднатися в "єдину республіку". Людей потихеньку готують до такого "об'єднання". Наступним кроком буде поширення таких закликів у ЗМІ на окупованих територіях", – повідомив він.

Читайте також: Захарченко прокоментував відставку Плотницького

На думку Клименка, Росія буде мати вигоду з такого "об'єднання", оскільки на територіях, захоплених бойовиками, серйозно відрізняються "вектори розвитку". Зокрема, на ОРЛО не відкидають об'єднання з Україною, у "ДНР" категорично проти такого розвитку подій.

Якщо таке ж об'єднання трапиться, це буде грубим порушенням Мінських угод, формат переговорів доведеться змінювати,
– додав він.

Читайте також: Вигнання Плотницького з "ЛНР" смішне, але дуже показове, – Казанський

За словами заступника голови Луганської військово-цивільної адміністрації, "відставка" ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького є зміною векторів впливу.

"Плотницький вважав себе людиною Суркова, Пасічник – це представник ФСБ РФ. Управляти територіями ОРЛО будуть представники ФСБ РФ через Пасічника", – вважає Юрій Клименко.

Нагадаємо, 21 листопада у Луганську так званий "міністр внутрішніх справ" "ЛНР" Ігор Корнет влаштував у псевдореспубліці "військовий переворот".

А 24 листопада ватажок так званої "ЛНР" Ігор Плотницький раптово написав заяву про "відставку" за станом здоров'я. Тепер він призначений "уповноваженим" від "ЛНР" по виконанню Мінських угод. Його місце зайняв 47-річний так званий "міністр держбезпеки "ЛНР" Леонід Пасічник.