Інцидент трапився перед засіданням суду. Відповідне відео з’явилося у мережі.

Радимо ознайомитися! Ляшку вручили підозру за бійку з Герусом: що загрожує радикалу

Хто кидав в Ляшка вазеліном, поки невідомо. Як видно з кадрів, поцілити зловмиснику в головного "радикала" не судилося. Весь удар на себе взяла охорона Ляшка, яка закрила політика парасольками.

Бійка Ляшка та Геруса: в Ляшка кинули вазеліном перед засіданням суду – відео

Що відомо про бійку Ляшка та Геруса

Інцидент трапився в Залі офіційних делегацій аеропорту "Бориспіль" 6 листопада. Тоді «радикал» звинувачував «слугу народу» в тому, що той працює в інтересах Кремля. Також він назвав Геруса зрадником.

Імовірно, Ляшка обурило те, що Верховна Рада дозволила імпортувати електроенергію з Білорусі та Росії за двосторонніми договорами. І саме Герус був автором відповідної поправки до закону.

Герус, зі свого боку, звинуватив Ляшка у роботі на олігарха Ріната Ахметова, якому є невигідним зменшення вартості електроенергії та скасування схеми "Роттердам +". Ляшко ж каже, що Ахметов принаймні не купує вугілля для своїх електростанцій в Росії, натомість чинна влада цим займається.

За деякий час після бійки президент Зеленський звільнив Геруса з посади представника президента в Кабінеті Міністрів. Щоправда, сам нардеп переконує, що звільнення не має жодного стосунку до бійки з Ляшком. За його словами, справжня причина полягає у тому, що через депутатську діяльність він не мав можливості відвідувати засідання уряду.

Дивіться відео бійки Ляшка та Геруса