Через цю переправу, до речі, у липні посперечалися президент Зеленський і мер Дніпра Борис Філатов. Тоді Філатов пообіцяв главі держави добровільно піти у відставку, якщо міст не відремонтують до 14 вересня. Мер Дніпра так поспішав виграти суперечку, що відкрив переправу на тиждень раніше.

Дивіться також: Силовики прийшли з обшуками до банку Порошенка у Києві: фото

Правоохоронці шукали у міській раді Дніпра докази розкрадання бюджетних коштів під час капремонту Центрального мосту міста. За інформацією низки місцевих ЗМІ, у цій справі вже встигли вручити декілька підозр. Зокрема, – заступнику Філатова – Михайлу Лисенку. Окрім нього, підозри отримали ще 6 осіб.

список підозри Центральний міст Дніпро
Обшуки у мерії Дніпра: кому прокуратура вручила підозри/ фото dp.informator.ua

Як пише "Дніпроград", обшуки, які проводили у будівлі мерії Дніпра є одними з наймасштабніших за каденцію Філатова. Відомо також, що правоохоронців намагалися не пускати в деякі частини будівлі міської ради.

Прокуратура Дніпра провела брифінг, під час якого стало відомо: до суду спрямовані клопотання про обрання запобіжних заходів для фігурантів. Усім підозрюваним прокуратура просить обрати арешт.

Наразі слідству відомо, що лише на махінаціях з бетоном підопічні Філатова та підріядники вкрали майже 30 мільйонів гривень.

На події у міській раді Дніпра вже відреагував її очільник Борис Філатов.

Правоохоронці були в мерії. Поводилися коректно. Служби співпрацюють зі слідством. Якщо хтось винен – ​​відповість за законом. А якщо це політичне замовлення нечистоплотних олігархів (а схоже на це), то це теж стане ясно зовсім скоро,
– написав він.

Цікаво, що прокуратура Дніпропетровської області ще на початку серпня проводила слідчі дії на Центральному мосту. Тоді правоохоронці вилучили зразки бетону і направили їх експерту для дослідження.


Фото, зроблене на мосту під час слідчих дій/ пресслужба прокуратури

За словами директора Центру дослідження проблем громадянського суспільства Віталія Кулика, обшуки проводили співробітники СБУ спільно з працівниками прокуратури.

Що відомо про Новий або Центральний міст у Дніпрі? Його відкрили у 1966 році. Відтоді міст суттєво зруйнувався. Зокрема, на пішохідній частині зносилося покриття – величезні дірки загрожували пішоходам якщо не провалом, то втратою речей. Крім того, "зносилися" й огородженнях, й опори освітлення, а також – гідроізоляція, стійки опор і фундамент.

У межах капітального ремонту, який розпочали у 2017 році на мості переробили електричні мережі, мостове полотно, навігаційну сигналізацію, зовнішнє освітлення, контактні мережі тролейбуса тощо.

Попри те, що міст відкрили ще 7 вересня, в експлуатацію його так і не здали через значні порушення під час ремонту.