Станом на 21:00 12 березня у пікеті взяли участь понад 40 активістів, ще 60 людей чекають у черзі, пише "МБХ Медиа" у твіттері.

Зверніть увагу Росія не перестане стріляти, – Чумак пояснив, як протистояти Кремлю

Люди зібралися біля пам'ятника князю Володимиру з плакатами "öбнулись", "обнуляй и влавствуй", "обнуление сроков – узурпация власти".

Протести в Росії
Протести в Росії через зміни до конституції / Фото з соцмереж

Протести в Росії
Протестувальники принесли плакаим / Фото з соцмереж

Люди незадоволені рішенням Держдуми і Ради Росії щодо обнулювання усіх попередніх термінів Путіна.

Зауважимо, рішення про обнулювання президентських термінів було потрібне Володимиру Путіну, аби втриматися на посаді. Адже за законодавством Росії, людина не можу бути президентом більше як два терміни поспіль.

Ця поправка дає Путіну можливість залишитися при владі ще на 12 років – до 2036 року. Загалом до закону надійшло приблизно 390 поправок. Більшість з них вніс сам Путін.

Що ще зміниться у конституції РФ:

  • попередні президентські терміни Володимира Путіна обнулять;
  • президент зможе отримати довічний статус сенатора;
  • президентом може бути обраний громадянин Росії, який досяг 35 років та постійно проживає в РФ не менше 25 років. Він не має і не мав раніше іноземного громадянства;
  • президент матиме право головувати на засіданнях Кабміну.

Зазначимо, що Путін приїхав до Держдуми, аби виступити перед депутатами. Він не підтримав ідею виключити з конституції обмеження щодо президентських термінів. Проте заявив, що їх можна "обнулити", якщо відповідну поправку підтримає Конституційний суд.