Людей запроторили за ґрати після переслідувань, що розпочалися з придушенням силовиками протестів у липні-серпні 2019 року. Мітинг 29 вересня є узгодженим із владою. Всі учасники змушені були пройти рамки-металошукачі із вмонтованими камерами.

Читайте також: Масові арешти в Москві – черговий план Путіна залякати росіян

Серед тисяч незгідних із діями російської влади присутні й опозиціонери Олексій Навальний та Ілля Яшин.

Зі сцени виступили колишні фігуранти "московської справи" Олексій Міняйло, Данило Конон, Владислав Барабанов і Валерій Костенок.

Свободу всім!
– скандують учасники мітингу.

На одному з банерів мітингувальників написано: "Свободу не подарують. Свободу треба взяти!"

Затримань у Москві поки що не було, проте силовики затримали одного з учасників пікету в Казані. Цю особу доставили до поліції, проте згодом відпустили.

Чому в Москві влаштовували попередні мітинги, через які з’явилась "московська справа"?

Мітинги проходили влітку 2019 через те, що кандидатам від опозиційних сил до міської думи Москви офіційно відмовили в реєстрації на виборах, мотивуючи це здебільшого недостатньою кількість зібраних підписів. При цьому опозиціонери зібрали необхідну кількість підписів для реєстрації кандидатами в депутати (3% підписів від загальної кількості жителів свого округу).

Одна з наймасштабніший акцій протесту в Москві відбулася 27 липня – тоді силовики затримали понад 1400 людей та застосували силу і сльозогінний газ.

Перевіривши зібрані опозиціонерами підписи, виборчкоми відмовилися реєструвати більшість кандидатів від опозиції. Головою причиною відмов був брак у підписних листах – виборчкоми начебто знаходили неточності в заповненні, помилки в паспортних даних.

Вибори депутатів Мосміськдуми сьомого скликання пройшли 8 вересня.