Попри те, що діє офіційна заборона турецької влади, окремі компанії шукають шахрайські методи, щоб її обходити. Про це в інтерв'ю UA.TV заявив посол Андрій Сибіга.

Курйозне: Ракетний крейсер Путіна не зміг пришвартуватись до пірсу у Стамбулі і повернувся в РФ: відео

Не буду заперечувати, якісь компанії справді здійснюють перевезення. Але є офіційна позиція турецької сторони – заборонено сполучення з портами окупованого Криму. Вони закриті для морського сполучення. Ті випадки, які, на жаль, часом трапляються, не мають систематичного характеру. Вони відбуваються через шахрайські схеми,
– пояснив дипломат.

Він розповів, що для таких провокацій росіяни вдаються до відключення навігації на кораблях, а також підробляють документи, вказуючи, що судно прибуло з території Росії, а не Криму.

Посол також додав, що посольству України відомі назви, власники цих суден, а про їхнє переміщення постійно інформується турецька сторона з метою реагування. Так само у МЗС є намір ініціювати проведення консультацій з турецькою стороною.

"Перевірки здійснюються, але має місце шахрайська схема, яка потребує спільних зусиль, зокрема, правоохоронних органів двох країн. І жодного поромного сполучення між Кримом і Туреччиною немає, все це – прояви гібридної війни", – заявив Андрій Сибіга.

Що відомо про "поромне сполучення" Криму і Туреччини?Наприкінці листопада 2019 року у мережі з'явилася інформація, що між окупованим Кримом та Туреччиною запустили паромне сполучення. Втім таку інформацію дуже швидко спростували у МЗС Туреччини.