Про це заявив голова Національної комісії Дмитро Вовк в ефірі "112 каналу".

Вона буде скасована, однозначно. З впровадженням ринку електроенергії, який був проголосований Верховною Радою. Це станеться через 2 роки рівно, після того як комісія втратить повністю повноваження по затвердженню цін на електричну енергію,
– заявив Вовк.

Наразі формула підходить для перехідного етапу реформування галузі. Формула "Роттердам+" приймалася законно, адже її узгодили з усіма органами влади.

Читайте також: Дефіцитний антрацит привезуть до України три кораблі

"Ціна – це середнє значення на відповідному хабі з урахуванням логістики й скориговане на якість. Такий підхід, на мою думку, виправданий, він фундаментально обґрунтований, він доцільний на перехідному етапі до того моменту, як відбудеться лібералізація ринку електроенергії та природного газу", – зауважив голова Нацкомісії.

Нагадаємо, майже всі шахти з антрацитом, на якому працює більшість українських ТЕС, опинились в зоні АТО. Торік чиновники затвердили формулу "Роттердам плюс". За нею вугілля для виробництва електрики купують за ціною – як на біржі у Роттердамі плюс вартість доставки морем.

Більшість вугілля доправляли з окупованого Донбасу. Експерти порахували, через скандальну формулу українці торік переплатили за електрику 15 мільярдів гривень.