Суд не зміг точно довести причетності Кисельова до війни на Донбасі, повідомляє RTVI.

Читайте також: СБУ перекрила схему фінансування окупованих територій: як і звідки отримували гроші бойовики

Однак при оголошенні вироку суддя зазначив, що на це вказує низка факторів. Сам Кисельов, за словами його адвоката, заперечував підготовку до бойових дій. Він стверджував, що лише чекав відправки з Петербурга на Донбас.

Видання Suddeutsche Zeitung зазначило, що розгляд справи розпочали 27 лютого, він мав тривати три дні. Однак, очевидно, три дні не знадобились.

У прокуратурі заявляють, що обвинувачений поповнив лави російських націоналістів у серпні 2014 року – їхня група називалась "Імперський легіон". Там його навчили користуватися стрілецькою зброєю. Згодом разом із загоном російських націоналістів він вирушив на війну проти України.

Бойовика звинуватили у "підготовці до насильства, яке шкодить державі". Зазначимо, за таке порушення у Німеччині карають навіть тоді, якщо воно було скоєне проти іншої країни.

У Німеччині судять племінника Кисельова
У Німеччині судять племінника Кисельова/ Джерело: RTVI

Розслідування щодо Кисельова німецька влада почала у кінці 2017 року. У травні 2018 року поліція отримала європейський ордер на арешт терориста, після чого його було затримано у Болгарії і депортовано до Німеччини.


Він воював у лавах російських націоналістів/ Джерело: RTVI


Додамо, сам російський пропагандист Дмитро Кисельов заявив, що його племінник приєднався до окупантів добровільно та ще й отримав від них медаль за свої дії. За це, як стверджує любитель Путіна, його у Німеччині нібито засудили за тероризм.

Хто такий Дмитро Кисельов?Дмитро Кисельов – відомий російський пропагандист, заступник генерального директора всеросійської державної ТРК,а також генеральний директор російського державного міжнародного інформаційного агентства "Росія сьогодні". Це все дає йому чудові можливості здійснювати активну пропутінську пропаганду. Зокрема, він "прославився" своєю позицією щодо України – Євромайдану, окупації Криму та війни на Донбасі, а також пропагандою гомофобії. Активний прихильник Путіна також часто критикує США. Служба безпеки України 4 липня 2014 відкрила кримінальне провадження щодо Кисельова за статтею "фінансування тероризму, сприяння терористичної діяльності". Тоді очільник СБУ Валентин Наливайченко заявив, що Кисельов фінансує сепаратизм на Східній Україні через Міжнародний інститут преси, який очолює російський журналіст. Сам Кисельов вважає звинувачення проти себе "продовженням фантазій нациків". У вересні 2015 року Дмитра Кисельова внесли до санкційного списку, запровадженого Україною у відповідь на російську збройну агресію.