Лідер "Руху Нових сил" Міхеїл Саакашвілі відреагував в Facebook на заяву Президента України Петра Порошенка, зроблену на прес-конференції 28 лютого.

Читайте також: Я у своєму житті ще не програв жодної виборчої кампанії, – Порошенко про майбутні вибори

Порошенко під час виступу на прес-конференції на питання, що стосувалося Саакашвілі, відповів, що той не виправдав його довіри. Саакашвілі заявив, що "Президент, м'яко кажучи, сказав неправду".

"Він мене запросив так, як запрошують бойового генерала воювати на фронт, а потім хочуть, щоб він став весільним генералом і вимовляв тости. Він мене запросив для піару, щоб покрасуватися перед українцями і перед іноземцями. Але насправді він блокував всі наші починання", – пояснив Саакашвілі.

А також сказав, що у нього із Порошенком різні світогляди.

Різниця не втому, що у мене є особистий конфлікт з Порошенко, ні. Різниця в тому, що у нас конфлікт світоглядів. Для нього президентство – це можливість заробити додаткові мільярди і закріпити свій клан. Для мене – це була можливість служити народу, покращувати життя народу. У нього корупція живе в кабінеті, у нього вона в голові. Вимагати від нього боротися з корупцією це те саме, що вмовляти бджіл не любити мед,
– Саакашвілі.

Читайте також: Прес-конференція Петра Порошенка: відео і головні цитати

Міхо прокоментував і слова Порошенка, що всі дії з його видворення з України було зроблені законно.

"У якій нормальній країні ви бачили щоб людину тягали за волося, душили у літаку, який кружляв 1,5 години над містом, позбавляли громадянства через підроблені підписи", – сказав Саакашвілі.

Нагадаємо, 12 лютого працівники ДПСУ увірвалися до ресторану "Сулугуні" в Києві, затримали там Саакашвілі і відправили його чартерним літаком у Варшаву. У ДПСУ пояснили, що Саакашвілі перебував в Україні незаконно, тож його відправили в країну, звідки він нелегально прибув.