У запиті також йдеться про відновлення участі РФ у роботі асамблеї.

Такий пункт присутній у порядку денному Постійного комітету ПАРЄ, засідання якого заплановане на 24 листопада у Копенгагені.

Читайте також: ПАРЄ відкрита для російського впливу, – експерт

Як пише "Європейська правда", прямої згадки про Росію у документі немає – запропонований пункт звучить так: "Захист нормативної бази Ради Європи, роль ПАРЄ у продовженні резолюції 2186 (2017)".

Резолюція, про яку згадується, була присвячена саме питанню відновлення прав російської делегації у ПАРЄ, а саме зняття з неї політичних санкцій.

За даними видання, ініціаторами цих дебатів є депутати від Італії Мікеле Ніколетті та представник Нідерландів Тіні Кокс.

До постійного комітету ПАРЄ також надійшов ще один запит про альтернативну дискусію – "Злам демократії, як відповідати?".

Такі дискусії не передбачають, що за підсумками обговорення будуть ухвалені певні рішення, однак це може показати, чи готові у ПАРЄ зняти санкції з Росії під час наступної сесії, яка відбудеться у січні.

У жовтні генсек ПАРЄ Турбйорн Ягланд їздив з візитом до Москви, де обговорював відновлення прав російської делегації в організації.