Нагадаємо, 26 липня Президент України підписав указ про втрату громадянства України Міхеїлом Саакашвілі. Згодом у Міграційній службі підтвердили інформацію щодо позбавлення Саакашвілі громадянства.

У відповіді прес-служби Адімінстрації президента на відповідний запит агенції "Інтерфакс-Україна" пояснюється, через що політика позбавили громадянства.

Читайте також: Ви підписали собі та своїй владі неминучу поразку, – Саакашвілі до Порошенка

"За поданням Державної міграційної служби, яка надала переконливі факти про подачу недостовірної інформації під час оформлення заяви, Комісія з питань громадянства при президенті України вирішила підтримати клопотання про припинення громадянства України Міхеїла Саакашвілі та рекомендувала президенту прийняти відповідне рішення", – наголосили в президентській адміністрації.

Відтак, на основі цих рекомендацій український президент і підписав відповідний указ.

"Відповідно до законодавства про захист персональних даних цей нормативний акт не підлягає публікації, оскільки містить конфіденційну інформацію, зокрема персональні дані", – додали в АП.

До слова, раніше нардеп Антон Геращенко переконував, що Саакашвілі позбавили громадянства на підставі пункту про те, що він надав недостовірні дані, зокрема, що стосувались його судимості у Грузії.