Про своє захворювання глава уряду розповів у ефірі одного з російських телеканалів. Мішустін повідомив, що йде на самоізоляцію, інформує 24 канал.

До теми Коронавірус в Росії: понад 100 тисяч хворих

Щойно стало відомо, що тести, які я здав на коронавірус, дали позитивний результат. У зв'язку з цим і відповідно до вимог Росспоживнагляду, я повинен дотримуватися самоізоляції, виконувати приписи лікарів, це необхідно зробити, щоб убезпечити моїх колег,
– розповів Мішустін.

Швидкого одужання прем'єр-міністру побажав президент Росії Володимир Путін. Наразі обов'язки Мішустіна виконуватиме перший віцепрем'єр-міністр Андрій Білоусов. Його кандидатуру підтримав Путін.

Пізніше стало відомо, що Мішустіна госпіталізували, про це повідомляє Інтерфакс. В якій саме лікарні перебуває 54-річний російський прем'єр, невідомо.

Сам політик заявив Комерсанту, що почувається нездоровим. За даними видання, кілька людей в уряді заразилися коронавірусом. Всіх, хто останнім часом контактував з Мішустіним, перевірять на COVID-19.

До слова, з президентом Володимиром Путіним прем'єр востаннє зустрічався на нараді з економічних питань ще 24 березня.

Що відомо про Михайла Мішустіна

Михайло Мішустін – російський державний діяч, чинний державний радник РФ I класу, доктор економічних наук. У березні 2008 року Мішустін став президентом інвестиційної компанії компаній UFG ("ОФГ Інвест").

Михайло Мішустін був керівником Федеральної податкової служби РФ з 6 квітня 2010 по 15 січня 2020 року.

Мішустін став російським прем’єром 16 січня. На цю посаду його кандидатуру запропонував господар Кремля Володимир Путін, і її підтримала більшість Держдуми. Попередником Мішустіна на посаді був Дмитро Медведєв.

Дружину Мішустіна Владлену у 2016 році журнал Forbes включив до списку найзаможніших дружин російських чиновників.

Зверніть увагу! У Росії офіційно підтвердили 106 498 випадків зараження коронавірусом, більшість з яких у Москві. Лише за останню добу в країні виявили 7 тисяч 99 випадків. Всього з моменту початку епідемії в країні померли 1 073 людини.