Таку думку сайту "24" висловив директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк.

Читайте також: Кількість заручників в полоні бойовиків збільшується: Геращенко озвучила нові дані

Перша версія – перерозподіл фінансових потоків на окупованих територіях. "Башні" Кремля – одна група впливу помічника президента РФ Суркова, а інша – ФСБ – ділять, хто головний у розподілі грошей від контрабанди з "Д/ЛНР". Це підтверджує той факт, що Плотницький уже кілька разів за останні дні їздив до Москви,
– говорить політолог.

Читайте також: Плотницький написав заяву про "відставку"

З іншого боку, за словами Давидюка, є більш глобальна причина протистояння в "ЛНР". Путіну цей конфлікт допоможе зірвати процес перегорів по місії ООН.

Путін може заявити, що на вулицях Луганська БТР, іде гаряча фаза війни, отже, миротворців не можна заводити, оскільки тоді ставиться під загрозу безпека контингенту. Цим він аргументує вето РФ в Радбезі ООН при голосуванні по питанню місії,
– переконаний Микола Давидюк.

Для України, зауважує він, не важливо, хто очолює квазіреспубліку. Наш ворог – Росія. Навіть якщо зачистять обох – Плотницького і Корнета, то поставлять когось третього. Таких там за чотири роки війни було багато. Кремль бере будь-кого – порожніх людей, дає їм у руки зброю, владу і гроші. Кожна неповноцінна особистість, вважає Давидюк, може стати на місце Захарченка чи Плотницького. Тому Україна має зосередитися на питанні введення місії ООН і посиленні власної армії.

Нагадаємо, 21 листопада у "ЛНР" розпочався новий "військовий переворот" проти Плотницького, який влаштував колишній очільник так званої "МВС" псевдореспубліки Ігор Корнет. Зокрема, 22 листопада його "силовики" штурмом взяли "генпрокуратуру" фейкової республіки, в результаті чого було заарештовано керівний склад "відомства". До міста була стягнута військова техніка.