Пожежа спалахнула в одноповерховому дерев'яному корпусі. На місці працювали більше десяти пожежних машин та багато швидких. Рятувальникам вдалося за кілька годин повністю ліквідували вогонь.

Названо імена загиблих у пожежі в психлікарні Одеси

На місці пожежі виявили тіла чотирьох загиблих – медсестри і 3 пацієнтів. Ще кілька осіб госпіталізували у важкому стані через отруєння димом – 2 з них померли у лікарні. Згодом стало відомо, що 11 червня померла ще одна особа.

Загалом під час пожежі в психіатричній лікарні загинули 7 осіб, а наразі госпіталізовано – 4.

Пожежа в одеській психіатричній лікарні / Фото "Думская"

З палаючого корпусу евакуювали майже 60 людей, які перебували там. Лікарі та рятувальники після пожежі оглянули територію лікарні в пошуках потерпілих, які могли втекти.

Вогонь та дим від пожежі було видно здалеку. Як розповідають очевидці, під час пожежі з палаючого корпусу було чути крики людей.


В одеській психіатричній лікарні під час пожежі загинули 4 людини

Вогонь спалахнув у відділенні, де проходили лікування ветерани Другої світової війни та Афганістану. Більшість з них не могли самостійно пересуватися.

Читайте також: Пацієнтів згорілої одеської психлікарні тримали замкненими в палатах, – правозахисниця

Заступник начальника облуправління ДСНС Володимир Кулюк заявив, що гасіння ускладнювалося низьким тиском води в гідрантах. Що стосується пожежної сигналізації, то вона спрацювала. Більш того, систему буквально пару днів тому прийняли на баланс.

Президент України Володимир Зеленський доручив прем'єр-міністру Гройсману негайно створити державну комісію з розслідування пожежі в психіатричній лікарні.

У психіатричній лікарні Одеси сталася пожежа: відео

Постраждалим також пообіцяли виділити по 100 тисяч гривень допомоги, а родинам потерпілих – по 50 тисяч.

Пожежа в психіатричній лікарні Одеси: відео

Поліція та прокуратура розслідують пожежу у психлікарні як службову недбалість, що призвела до тяжких наслідків; як порушення правил пожежної безпеки, за фактом умисного вбивства, знищення або пошкодження майна. Слідство не відкидає версію, що пожежа могла спалахнути внаслідок підпалу.