Під час послання Федеральним зборам президент Росії Володимир Путін розповів, зокрема, про новітні види російської зброї. Політик зазначив, що назви для нової російської крилатої ракети і підводної системи з ядерною енергоустановкою поки не обрано, відтак їх можна запропонувати на сайтах Міноборони.

Читайте також: Путін похвалився протиракетною міццю Росії

Як написав у своєму Twitter журналіст кремлівського пулу Дмитро Смірнов, участь у конкурсі захотів взяти і Сурков.

"Я хочу взяти участь в конкурсі на назву нових систем озброєння. "Гіві" – тому що є такий герой Донбасу", – зазначив радник російського президента.

Нагадаємо, 8 лютого стало відомо про ліквідацію ватажка батальйону "Сомалі" – "Гіві". Одразу після цього бойовики заявили, що у вбивстві підозрюють радника МВС Зоряна Шкіряка. Сам же Шкіряк розповів, що вогнемет "Шмель", за допомогою якого вбили терориста "Гіві", є виключно на озброєнні армії Російської Федерації.

Згодом до російських ЗМІ звернувся боєць із батальйону "Сомалі", який і зізнався у вбистві їхнього ватажка. Крім того, терористи висували версію, що за смертю "Гіві" стоїть співробітник Служби безпеки України. Також вони зазначили, що терориста ліквідували бійці восьмого полку "сил спеціальних операцій ЗСУ".