Лідія Андріївна потрапила до лікарні. Жінці стало погано на роботі. Вона скаржилася на біль у животі та слабкість. Наступного дня із такими ж симптомами до лікарні потрапила і її сусідка Тетяна. У обох медики діагностували гепатит А. Загалом же, за два тижні із таким діагнозом госпіталізували 14 дорослих і 4 дітей. Медики шоковані, кажуть такого спалаху давно не було.

"Попередні 10 – 15 років у нас взагалі не реєструвались такі випадки. Останні 2 – 3 роки були поодинокі випадки, в основному з Туреччини, Єгипту", – розповів в.о. завідувача інфекційного відділення центральної міської лікарні Олег Степчин.

Читайте також: Гепатит А: що треба знати про "хворобу Боткіна"

Тим часом рівняни уже підняли галас у соцмережах. Люди кажуть, причина масових заражень у проточній воді. У водоканалі ж переконують, якість води контролюють щодня і всі показники в нормі.

Кожного дня 15, а взагалі точок, де в місті беруть проби, понад 225. Точки постійно змінюються, воду щодня беруть для аналізів,
– зазначив директор Рівневодоканалу Андрій Карауш.

Чи безпечна вода у Рівному, покажуть час і здоров'я очільника водоканалу, який при журналістах випив склянку води. А ось звідки взялася інформація про гепатит, планує з'ясувати Рівненська обладміністрація. Для цього звернуться до СБУ, аби фахівці зайнялись цим розслідуванням.