Про це заявив глава Мінкомзв’язку РФ Микола Нікіфоров, передає "РИА Новости".

Щоб продовжувати свою діяльність у Росії, іноземні сервіси мають виконати закон про локалізацію персональних даних. Тобто зберігати інформацію про росіян можна тільки у Федерації.

У нас немає упередженого ставлення ні до російських, ні до зарубіжних інтернет-сервісів. Як написано в законі, так і буде, без варіантів. Сервіси, які не будуть в Росії дотримуватися російських законів, працювати в Росії не будуть. Не розумію ажіотажу ЗМІ навколо Telegram. Я б також турбувався на місці таких зарубіжних сервісів, як WhatsApp, Viber, Google, Facebook. Вони всі підпадають під цей закон,
– зазначив Микола Нікіфоров.

Якщо ж Viber, WatsАpр, Google і Telegram не виконуватимуть закону – мільйони людей у Росії не зможуть користуватися сервісами.

Читайте також: Facebook виявив докази втручання Росії вибори президента США: Цукерберг передасть дані Конгресу

Павло Дуров, який є засновником соцмережі Telegram, повідомив, що у ФСБ на його компанію склали протокол "за фактом невиконання обов'язку надавати інформацію, необхідну для декодування прийнятих, переданих, що доставлених і (або) таких, що обробляються, електронних повідомлень".

Нагадаємо, минулого тижня Роскомнадзор пригрозив блокуванням соцмережі Facebook з тих же причин. А торік, через недотримання російського закону про локалізацію персональних даних заблокували найпопулярнішу соцмережу для професійних контактів LinkedIn.