Про це повідомляє сайт російського представництва організації.

Читайте також: Олексій Навальний вийшов на волю

Правозахисник прибув до Магасу 5 жовтня, аби спостерігати за мирними протестами, які почалися після підписання лідерами Інгушетії та Чечні угоди про новий адмінкордон між двома регіонами.

Вже 6 жовтня невідомий, який назвався представником організаторів протесту, заманив Козловського у свій автомобіль під приводом організації зустрічі з мітингувальниками. Але його відвезли за межі міста, роздягли, почали бити та погрожувати розстріляти.

Вони вимагали від мене імена моїх контактів в Інгушетії та погрожували вбити мою дружину, дітей, якщо я повідомлю про те, що сталося,
– розповів Олег Козловський.

За інформацією організації, невідомі назвалися працівниками Центру боротьби з екстремізмом і вимагали від Козловського стати їхнім інформатором. Два рази вони інсценували страту дослідника: клали обличчям на землю та приставляли пістолет до потилиці.

Після цього Козловського до Північної Осетії та відпустили біля аеропорту.

Чому відбуваються протести в Ігушетії?Глави Чечні та Інгушетії підписали угоду про кордон між республіками 26 вересня. Домовилися, що під контроль Грозного перейшла частина Надтеречного району, а Магас отримав територію на кордоні з Малгобецьким районом. Це категорично не влаштовує людей.