Нову хвилю вибухів цього разу нібито спричинила блискавка, так стверджує прес-служба Центрального військового округу.

Знайте більше: У Росії під Ачинськом вибухнув склад з боєприпасами: що відомо на цей момент – фото, відео

Так, громовідводи сховища боєприпасів пошкодили попередні вибухи. Тож коли блискавка влучила у штабель із боєприпасами, вони зайнялися і вибухнули. Мешканців села Кам’янка поблизу складів знову евакуюють.

ТАСС із посиланням на лікарів пише, що постраждалих 17. Із них шістьох евакуювали.

Двоє з них – військовослужбовці, вони були спрямовані в госпіталь, двоє спрямовані в Красноярськ і там відпущені на амбулаторне лікування,
– сказав представник МОЗ.

Російський "Інтерфакс" пише, що більшість постраждалих, які потрапили у лікарню, – цивільні. Їхні ушкодження "не є критичними".

5 серпня у Красноярському краї РФ прогриміли вибухи снарядів на складах з боєприпасами. Вибух і пожежа сталися на артилерійському складі військової частини, що розташована між Ачинськом і Назаровим. Стовпи диму та яскравий вогонь було видно майже в усіх частинах Ачинська.

Які наслідки вибухів на військових складах?Загалом внаслідок вибухів отримали поранення 14 людей, 6 з них потрапили до лікарні. Частина постраждалих – військові, які під час детонації снарядів були поблизу військової частини і отримали осколкові поранення. Окрім того, потужні вибухи зруйнували кілька будинків, а вибуховою хвилею вибило вікна.

Територію військової частини оточили, а в Ачинському районі ввели режим надзвичайної ситуації. До гасіння залучили пожежну бронетехніку, на місце інциденту направили два спеціалізованих пожежних потяги. Із Москви гасити пожежу відправили декілька літаків із роботами.

Причиною пожежі та вибухів на складі боєприпасів в Ачинському районі, ймовірно, став людський фактор. Раніше причиною вибухів вважали підрив снаряда.