Про це заявили у Посольстві США в Києві та наголосили, що "це хороший прецедент для мирного вирішення спорів".

Читайте також: Затриманий російський танкер NEYMA: що сталось та останні новини

Дивіться відео про затримання російського танкера NEYMA:

Що відомо про затримання російського танкера NEYMA?

24 липня СБУ затримала в порту Ізмаїла російський танкер NEYMA, який за прямим наказом ФСБ Росії 25 листопада 2018 року блокував українські військові кораблі та допомагав брати у полон 24 моряків у Керченській протоці. Окрім NEYMA, прохід українських суден блокували буксири "Быстрый" та "Гандвик".

За фактом блокування танкером NEYMA каналу в Керченській протоці слідчі СБУ почали розслідування та заочно повідомили про підозру 15 посадовцям вищого військового керівництва Росії.

Танкер NEYMA прибув до порту Ізмаїла з окупованої Керчі. Причиною прибуття російські ЗМІ назвали необхідність ремонту судна. Проте перехід з Керчі в Ізмаїл судно здійснювало підозріло довго – аж 3 доби.

Читайте також: Адвокат полонених українських моряків прокоментував затримання російського судна

Зрештою, танкер затримали. Він – речовий доказ у справі захоплення українських кораблів. На танкері провели обшук, вилучили документи, бортові журнали та записи радіоперемовин під час подій у Керченській протоці

Усіх 10 членів команди танкера NEYMA допитали, відпустили і 26 липня вони вже прибули до Москви. Зауважимо, що це – не ті люди, які були причетні до захоплення українських моряків восени 2018 року. Напередодні виходу з Керчі в Ізмаїл власник судна змінив не лише його назву на NIKA SPIRIT, а і весь екіпаж.