Конкретно про свої дії США не повідомлятиме, про це повідомив Держсекретар США Майк Помпео, пише пресслужба Держдепу.

Дивіться також: Похорон іранського генерала Сулеймані в Іраку: фото і відео

Помпео наголосив, що США залучатимуть до відповідальності підконтрольні Ірану сили.

Ви бачили удари, які Міністерство оборони США завдало в Сирії й Іраку безпосередньо у відповідь на події 27 грудня, коли (на іракській базі – 24 канал) був убитий американський контрактник,
– заявив він.

Держсекретар США додав, що Вашингтон буде продовжувати реагувати на агресивні дії з боку Тегерана.

"Ми будемо продовжувати реагувати. Ми змусимо (Іран – 24 канал) відповідати", – наголосив він.

Постпред Ірану в ООН Маджид Тахт-Раванч заявив, що США почали війну проти Ірану і вбили одного з головних генералів країни Касема Сулеймані. Тегеран обіцяє помститися за це Вашингтону і зробить це так, як вважатиме за потрібне.

Хто такий Касем Сулеймані?Командувач спецпідрозділів "Аль-Кудс" іранського Корпусу вартових ісламської революції. В Ірані він був дуже популярний: про нього знімали фільми, писали пісні, йому присвячують нагороди й спортивні досягнення.

Сулеймані також вважають головним архітектором війни в Сирії. Начебто саме він переконав Росію втрутитися в цю війну, що змінило розклад сил всередині країни.​

Вбивство Сулеймані: що треба знати

  • У ніч на 3 січня США завдали ракетного удару в Багдаді, яким убили Касема Сулеймані та заступника голови іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіса.
  • У Білому домі США цей авіаудар назвали "рішучою оборонною акцією". Саме Сулеймані був основною ціллю, а наказ про його ліквідацію особисто віддав президент США Дональд Трамп.
  • Постпред Ірану в ООН Маджид Тахт-Раванчі наголосив, що США почали справжню війну проти іранського народу.