За останніми даними, як повідомив телеграм-канал MASH, від куль нападника загинули 25 людей, а поранених аж 63. Лише через 12 годин після початку спецоперації силовикам вдалося знайти та ліквідувати вбивцю.

До теми! Масовий розстріл в Таїланді: нападник може мати ще сотні патронів

Що відомо про стрілянину в ТРЦ у Таїланді на цей момент

До того, як влаштувати стрілянину в місті, військовослужбовець вбив командира та трьох офіцерів своєї частини. Окрім того, він виклав кілька відео стрілянини у соціальних мережах. В одному з них він заявив, що "вже втомився натискати на курок". Про це інформує Metro.

Перед цим стрілець зробив селфі у військовій формі та шоломі, тримаючи гвинтівку.


Нападник встиг зробити селфі під час своєї атаки / Фото з соцмереж


Фото з місця кривавої стрілянини / Фото metro.co.uk


Працівники торгового центру ховаються, почувши постріли / Фото metro.co.uk

На місце подій прибули посилені загони поліції та військових. ЗМІ писали, що на той час у заручниках зловмисник тримав приблизно 16 людей.

Стрілець використовував кулемет і застрелив ні в чому не винних жертв, в результаті чого багато людей зазнали поранень і загинули,
– заявив представник поліції у коментарі інформаційній агенції AFP.

Видання Bangkok Post повідомило, що військового звуть Джакрапант Томмі. З військової частини нападник викрав автомобіль, на якому й пересувався.


Фото ймовірного стрільця / Фото BBC

Силовики багато годин проводили зачистку торгового центру: оглянули всі 4 поверхи, вивели людей, але довго не могли виявити там злочинця і заручників.

Місцеві ЗМІ пишуть, що будівля складається з декількох частин, включно з багаторівневою автомобільною стоянкою. Є інформація, що правоохоронцям вдалося вивести з будівлі приблизно 1 тисячу людей.

Як відбувалася евакуація людей із ТРЦ у Таїланді: відео – на кадрах можна побачити, як виносять поранених

Дивіться також: У Росії невідомий влаштував стрілянину у будівлі суду: є жертви

Стрілець розповідає, що втомився натискати на курок: відео

Військові на місці інциденту: відео

Перелякані люди на стоянці ТЦ: відео

Зверніть увагу! Накхонратчасіма або Корат – третє за величиною місто Таїланду та є столицею північно-східного регіону. Тут розташовані промислові підприємства, зокрема з виробництва автомобілів. У самому місті туристичних об'єктів немає, проте неподалік є державний заповідник Кхао Яй, який часто відвідують туристи.

Дивіться відео 24 каналу про стрілянину в Таїланді: