Відповідно до підрахунків усіх протоколів, кандидат у президенти Зеленський набрав у першому турі 30,24% голосів виборців, а чинний президент Порошенко – 15,95%.

Читайте також: Вибори президента України-2019: офіційні результати

Жодного кандидата на пост президента не обрано президентом, що є підставою для прийняття рішення про проведення повторного голосування,
– повідомила голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

Вона підтвердила, що другий тур президентських виборів буде 21 квітня. ЦВК прийняла постанову про календарний план підготовки до другого туру виборів.

"Питання стосується календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення повторного голосування 21 квітня 2019", - повідомила Сліпачук.

Крім того, ЦВК затвердила форму і текст виборчого бюлетеня до другого туру виборів, повідомив заступник голови ЦВК Євген Радченко.

"Текст виборчого бюлетеня (...) друкується тільки з одного боку державною мовою на одному аркуші розміром 200 на 155 міліметрів, блакитно-сірого кольору, з захисним знаком та захисними волокнами, з використанням захисних графічних елементів", – сказав він.

Читайте також: Другий тур виборів президента: дата та прогнози​

Захисні елементи на бюлетені мають флюоресценцію під дією ультрафіолету.

"Виготовити виборчі бюлетені для повторного голосування 21 квітня 2019 для кожного звичайної і закордонної виборчої дільниці у кількості, яка на піввідсотка перевищує кількість виборців, які відносяться до виборчої дільниці станом на 6 квітня", – додав Радченко.

Також у ЦВК заявили, що оплатять дебати між кандидатами у президенти, якщо вони відбудуться у студії Суспільного.

Дивіться відео про оголошення результатів у ЦВК:

президентські вибори головні дати вибори президента дата
Головні дати президентських виборів