Протест виник через те, що лікарі, медсестри та санітарки отримали не рівномірні надбавки за роботу з хворими на COVID-19, повідомляє "Вінниця.Info".

До слова В Україні послабили карантин: що відкриється з 11 травня

"Ми не втекли із цієї "передової"! Не сховали у відпустки чи на лікарняні! Покинули своїх дітей, чоловіків та батьків і живемо заради порятунку пацієнтів фактично у лікарні. А нам за квітень кинули на картки по 86 копійок доплати до звичайної ставки. А лікарям по 1,68 гривні! Це як? Чи пообіцяли в Києві та забули", – наводить слова однієї з протестуючих "33 канал".

У Вінницькій області зафіксовано 436 випадків зараження коронавірусом. З них понад 130 випадків – серед медиків (майже кожен третій).

Дивіться відео з протесту медиків у Вінниці

Натомість керівництво лікарні у відповідь заявило, що нарахування до зарплати лікарі, медсестри та санітарки отримують відповідно до табеля робочого часу, який заповнюють керівники структурних підрозділів. А також заявили, що є неузгодженість між центральним і місцевими бюджетами щодо надбавок.

Відео спілкування медиків та керівництва лікарні щодо надбавок

Сам пікет тривав близько 2 годин. Після цього лікарі та медсестри позабирали свої плакати. Однак пообіцяли, що за тиждень знову вийдуть на акцію протесту, якщо обіцянки центральної влади щодо надбавок не будуть виконані.